CONEIX-NOS

Després de tota la meva vida laboral dedicada al mon de l’empresa i a la formació d’adults començo a tenir dubtes sobre el futur.

El punt d’inflexió és en el meu 52è aniversari a partir del qual em plantejo diverses qüestions:

  • Ha passat més de la meitat de la meva vida, vull passar-me la resta fent allò que no m’omple i s’ha convertit en rutina?
  • Tindria el suficient coratge per embarcar-me en una aventura?

Les respostes són no i si després de mesos de reflexió i, aquí estic, en una aventura que convertirà un dels meus entreteniments en la meva feina.

El mon del vi ha estat per mi i al llarg de molts anys la meva principal vàlvula d’escapament del meu dia a dia. Fent formacions d’alt nivell he pogut aprendre moltes de les coses que fan que la seva elaboració esdevingui un tema apassionant i en el que cada dia aprens coses noves i més interesants.

Aquest aprenentatge però no s’acaba mai i només pren sentit quan coneixes a la gent que hi ha al darrera de tot això, els viticultors i elaboradors.

Hem vaig proposar obrir una botiga només amb referències de vins catalans i, a més, que cada una de les ampolles de vi tinguessin cara. Ho he aconseguit però m’ha aportar molt més del que pensava: ara tenen cara i ànima.

Durant mesos he recorregut Catalunya visitant petits cellers, petits elaboradors reconeguts i gens coneguts i he anat obrint-me pas en un nou mon: el mon de l’amor i respecte per la terra, de la feina ben feta, de la passió per una activitat ancestral…. potser no acabaria però el que si se que no és una mera transacció econòmica, que hi ha al darrera alguna cosa més però que, per sobre de tot, hi ha persones que he tingut el honor de conèixer.

Veient el meu projecte hi ha gent que opina que no te futur, que el vi de casa nostra per si sol no te prou al·licients per poder-lo vendre sense tenir alguns altres vins de l’estat. Jo penso que si, que només fa falta fer pedagogia i, sobre tot, que la gent els provi, segur que moltes persones quedaran sorpreses de la nostra varietat i qualitat. Ens ho hem de creure!!!

No podria acabar sense donar les gràcies a tota la gent que hi ha cregut en el meu projecte, primer la meva família i amics i a tots i cada un dels cellers que he visitat…. que son molts… que m’han fet tornar a creure que en el mon hi ha persones. Mai havia conegut tan bona gent i mai havia tingut la sensació que, després de una estona parlant, és com si els hagués conegut tota la vida.

A tots ells els hi vull dir que aportaré el meu petit gra de sorra per fer que la gent conegui que hi ha darrera de cada ampolla de vi. I, a més, gaudiré fent-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>